We naderen het einde van het seizoen

KMD JO17-1

Afgelopen zaterdag was het weer een mooie dag voor de club. Om 11 uur traden onze talenten uit de JO17 aan voor hun kampioenswedstrijd tegen GSC ESDO. De ouders, opa’s en oma’s, vrienden hadden zich al ruim van de voren langs veld 3 verzamelend. Met 4 punten los op de nummer 2 (die nog twee wedstrijden te spelen had), kon er weinig meer misgaan. Echter om 10:50 uur waren slechts twee spelers van ESDO gearriveerd. Na wat druk heen en weer gebel waren enigszins later voldoende spelers gearriveerd om de wedstrijd te laten starten.

De jongens hadden er veel zin en scoorden er rustig op los tot een eindstand van maar liefst 9-1. Tijd voor feest. De rookbommen werden ontstoken en het trainersduo Ab Kooij en Berry Korver trokken geamuseerd richting de kantine. Feroz had voor de boys een pizza geregeld zodat het schuitvaren kon starten. Waar we vroeger met de platte kar door het dorp gingen is het nu met de schuit door het Westland.

KMD 1

Na de wedstrijd van de JO17-1 direct door naar Blauw Zwart. KMD 1 speelde daar een belangrijke wedstrijd om de nacompetitie te ontlopen. De boodschap voor de mannen van Dennis Roerade was duidelijk, er moest gewonnen worden. Na een teleurstellende eerste helft trok ik met chagrijn richting de bestuurskamer van Blauw Zwart om even bij te komen. De tweede helft begon gelukkig een stuk aantrekkelijker. Met Bradley Meijer in de gelederen begon de aanvalsdrift vanuit KMD. De doelpunten vielen ver in de tweede helft, door Jesse, Noah en Bradley. Er kon weer gelachen en gefeest worden.

15 juni speelt KMD 1 zijn laatste wedstrijd van dit jaar, de finale van de Halve Maan Cup tegen Wilhelmus. Ik nodig jullie allemaal uit om ons te steunen en deze finale te pakken. Volg de komende updates over deze wedstrijd, omdat Wilhelmus mogelijk dan nog nacompetitie speelt.

KMD 2

Niet alleen Wilhelmus speelt nacompetitie maar ook KMD 2. Gisteravond speelde ze in de Lier tegen Lyra. Trainer Edwin Canten wist mij vorige week nog te vertellen dat hij in al die jaren niet verder was gekomen dan de eerste ronde. Tijd dus om daar verandering in brengen. Hoewel wij in tweede helft veel sterker waren dan Lyra bleef het na 90 minuten een stand op het bord staan van 2-2. We kregen zowaar een verlaging van twee keer 15 minuten. KMD stond er nog heel fris bij na 90 minuten terwijl onze tegenstander het een stuk zwaarder had. Dit krachtsverschil werd in rap tempo getoond op het scorebord. De teller liep op naar 2-6. Edwin en zijn mannen gaan fijn verder naar de tweede ronde. Het zou mooi zijn als we dit team ook gaan supporten in hun strijd naar de eerste klasse.

Sem Steijn

Toernooidirecteur Jaco van der Tang is in september al begonnen met de voorbereidingen voor de tweede editie van het Sem Steijn toernooi. Zoals iedereen inmiddels weet is Sem Steijn zijn voetbalcarrière begonnen bij KMD en is speelt hij nu bij FC Twente. Veel van zijn oud-teamgenoten spelen bij ons in het eerste. Des te mooier dat komende zaterdag in het teken staat van Sem Steijn met zijn eigen toernooi.

Dit toernooi waar onze JO12, JO11 en MO11 teams aan meedoen is een absoluut hoogtepunt van het jaar. Naast 7 poules waar wedstrijden gespeeld worden zijn allemaal mooie dingen georganiseerd.